Un dels principals atractius de Puigdàlber, igual que de la majoria de pobles del Penedès, és conèixer els seus cellers. Es tracta d’empreses que sumen la tradició de l’elaboració del vi amb les noves tecnologies per crear quelcom que està entre l’art i la gastronomia.
Un dels cellers que és a Puigdàlber des de fa segles és el Giró del Gorner. De fet la família Giró té una llarga tradició agrícola que comença el 1595, quan el primer Giró de la nissaga va comprar una finca a l’indret del Gorner al pagès Pau Miquel de Baldús. Des d'aleshores, només han deixat d’elaborar vi en casos tan excepcionals com la plaga de la fil·loxera de finals de segle XIX o la Guerra Civil espanyola. Tradicionalment, aquest celler elaborava vi per vendre a granel, però l’actual generació va decidir reorientar la filosofia de l’empresa i va començar a elaborar vins i caves que destaquessin per la seva qualitat i amb la marca Giró del Gorner. Va ser, doncs, el 1992 quan van començar a embotellar i comercialitzar les primeres ampolles.
Aquest canvi de rumb en la producció de l’empresa es va basar en el convenciment que la qualitat del vi i el cava neix al cep. És per aquest motiu que treballen exclusivament amb el raïm que ells mateixos conreen a les seves vinyes. Actualment disposen d’un total de 48 hectàrees, repartides entre els municipis de Puigdàlber, el Pla del Penedès i Subirats. En aquest terreny conreen varietats blanques, com macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay, i varietat de vins negres com cabernet sauvignon, merlot i pinot noir.
Per tant, és evident que un dels principals atractius que ofereix una visita al celler és la seva excepcional situació en un entorn aïllat i envoltat per un vertader mar de vinyes.
En aquest sentit, cal destacar també l’interès que té l’edifici. Es tracta d’una típica casa pairal catalana d’arquitectura tradicional i molt ben conservada tot i els segles d’història que porta a l’esquena.
Al nucli del Gorner també hi trobem el Celler Mas Codina. Es tracta d’una finca de 40 ha que es dedica al conreu de la vinya i l’elaboració del vi des del 1681. En aquest indret, la família Garriga conrea diverses varietats de raïms, tant blancs com negres.
Després de segles de tradició venent vi a doll, el 1985 l’actual propietari de Mas Codina, Antoni Garriga Carbó, i la seva família van prendre la decisió de començar a embotellar i comercialitzar vins i caves de qualitat i amb marca pròpia. Per això, una de les premisses que es van marcar des del primer moment va ser usar exclusivament el raïm procedent de les seves pròpies vinyes. A més, però, des d’aquell moment la família ha destacat, també, per l’esforç que dedica a la investigació constant per crear nous productes, cada vegada millors.